Psykiatrin, bemötande och jag

Att må dåligt och ringa till psykakuten har varit svårt för mig. De vill att jag ska komma dit och träffa en läkare för bedömning av garden av min psykiska ohälsa och hur suicidal jag är. Jag känner mig iakttagen och bedömd och då blir jag avvaktande och tyst. Oftast behöver jag någon att prata med men får svårt att prata på beställning och speciellt i telefon. Jag får svårt att uttrycka mig och ge mig de jag behöver så de flesta gångerna slutar med att jag går hem och gråter och gör mig själv mera illa. Varför är de så svårt att ge dig själv de jag behöver?? Vad är jag rädd för?? Jag tycker inte jag är värd att må bra, har trängt undan vad jag känner och behöver så länge. Jag är såå rädd för att bli inlåst på en avdelning och inte veta när jag får gå ut igen. Jag är beroende av mina promenad och naturen. Skogen hjälper mig att läka, där kan jag vara mig själv och bara vara en stund. Få en stund utan ångest och psykiskt ohälsa, bara vara. Skogen ger mig energi.
Jag upplever att jag inte blir förstådd inom psykiatrin eller vården i allmänt och bemötandet blir ofta negativt. Psykiatrin tar inte hand om somatiska bekymmer och vårdcentralen är dåliga på att bemöta psykiskt sjuka människor. När jag söker psykakuten har jag oftast hög ångest och då blir jag tillbakadragen och tyst, tittar ner och har svårt för ögonkontakt. Detta gör att jag upplever att jag blir en besvärlig patient som inte pratat och då inte får den hjälp jag behöver. Ingen tar hand om mig.

Jag har svårt att veta vad jag behöver och ännu svårare att be om de eller ge mig de. Kunde jag pausa livet på utsidan skulle jag trivas bättre på avdelningen men de är svårt. Är plikttrogen och gör de som förväntas av mig, vilket inte alltid är de jag mår bra av. Varför måste alltid ansvaret ligga på mig?? Kommer ifrån ett förhållande där min åsikt inte har betydelse, så de är så svårt. Varför förstår ingen de? Hjälp mig att välja när jag mår dåligt, snälla. Och tjata på mig tills jag lyder, jag känner mig som ett litet barn. Snälla tjata på mig och ta hand om mig när jag inte klarat att ta hand om mig själv och ta jag positiva beslut.

Veronica

Ge en gåva Beställ material Bli medlem