Välkommen till SHEDOs blogg!

I bloggen kan du läsa om tankar och berättelser som rör psykisk ohälsa. Vill du berätta om dina erfarenheter eller tankar kring ämnet? Maila till blogg@shedo.se

Hur svårt kan det vara?

Det är rubriken på mina föreläsningar. Ibland kan det vara skitsvårt, tungt och jobbigt. Ibland går allt som på räls. Jag brukar ibland jämföra det med berg och dalbana. Lite så är livet, det går upp och ner, hit och dit, rakt fram. Så har det varit för mig under vintern och våren. Jag har behövt stanna upp lite grann och valt att försöka vara extra snäll mot mig själv.

Läs mer icon_arrow_dark

När en ger hopp och får lycka tillbaka

Det börjar bli sommar och det börjar bli läge att klä sig svalare. Att klä sig svalare innebär ofta att täcka mindre av sin kropp med kläder. För någon med ärr efter självskador kan detta vara känsligt och svårt. MEN! Vi har alla rätt att klä oss utifrån årstid och klimat. Och med de blandade känslorna i åtanke vill jag berätta en händelse på mitt jobb häromveckan.

Läs mer icon_arrow_dark

Sommartankar

Snart är det sommar vilket betyder att mina ärr kommer att vara synliga igen. Det känns som det var igår jag kunde pusta ut att hösten hade kommit och jag kunde börja med långärmat igen. Men tiden har gått som den alltid gör, och ångesten börjar krypa inom mig.

Läs mer icon_arrow_dark

Det är inget fel på dig

Hur många gånger jag yttrat de orden vet jag inte. I mitt jobb som psykolog möter jag så många som fastnar i att försöka hitta eller laga sina fel. Det är inga fel på dig! Du är som du är och det är okej.

Läs mer icon_arrow_dark

Den där jävla chilin

I nio år har jag varit fri. Eller har jag det? Fri från begäret att dämpa min ångest med att skada mig själv. Jag har mitt ställe och jag har mina verktyg, som så många av oss har.

Läs mer icon_arrow_dark

Vad är ARFID?

Jag har haft anorexi och bulimi i mitt liv men är frisk ifrån det. Jag tackar mig själv varje dag för det! Men sedan jag fick min autismdiagnos och har slutat maskera mitt liv så har jag fått problem med en annan slags ätstörning.

Läs mer icon_arrow_dark

Om helheten och friheten

Jag är engagerad i föreningen SHEDO som lokalrepresentant, mentor och föreläsare. Inte förrän jag kom in i föreningen kände jag att hela min bakgrund kunde räknas in.

Läs mer icon_arrow_dark

Godhetens röst knackar på

Nu ska du lyssna på mig! Nu är det jag som pratar. Jag är Godhetens röst och jag har något väldigt viktigt att säga dig. När Ångesten på eget bevåg bjuder in sig på middag, ska du definitivt låta dörren vara stängd.

Läs mer icon_arrow_dark
Visa fler icon_arrow_dark
Ge en gåva Beställ material Bli medlem