Bli volontär

I SHEDO finns det flera sätt att engagera sig. Vi kräver inga särskilda förkunskaper, utan anser att det räcker att ha hjärtat på rätt ställe och ett engagemang för våra frågor. Det enda kravet vi har är att du inte har ett aktivt självskadebeteende eller ätstörning.

Volontär inom stödverksamhet icon_arrow_mobile

Vi bedriver en digital stödverksamhet som vänder sig till närstående, drabbade och professionella. I stödverksamheten ges stöd via chatt, mail och ett mentorskap. Som volontär i stödverksamheten möter du människor som befinner sig i många olika situationer. Samtalen handlar oftast om självskadebeteende och ätstörningar, men ibland om andra svåra situationer eller livet i allmänhet. Genom att engagera dig i stödverksamheten har du chans att göra skillnad för dessa människor.

Läs gärna mer om vår stödverksamhet här.

Lokalrepresentant icon_arrow_mobile

Att vara lokalrepresentant innebär att en är SHEDOs representant inom ett visst område, i en stad/ett par städer eller i en region.

Lokalrepresentanternas uppdrag utgår från föreningens syfte och du kan bland annat:

  • Sprida föreningens material
  • Medverka i möten med nätverk, brukarråd och i andra sammanhang kring våra frågor
  • Delta i konferenser eller andra sammanhang för att sprida kunskap om självskadebeteende/ätstörningar och föreningens arbete
  • Arbeta med media (t ex genomföra intervjuer i frågor rörande självskadebeteende och ätstörningsproblematik eller informera om föreningen och dess arbete)
  • Anordna medlemsträffar i området där en är lokalrepresentant

Bloggskribent icon_arrow_mobile

Som bloggskribent kan du skriva på SHEDOs blogg om dina tankar, erfarenheter eller berättelser som rör psykisk ohälsa. Genom att dela med sig av sina erfarenheter kan en hjälpa många!

Föreläsare icon_arrow_mobile

SHEDO har föreläsare runt om i hela Sverige som är ute i en mängd olika verksamheter, exempelvis inom vården, skolan, föreningar och utbildningar. De berättar om självskadebeteende och ätstörningar, slår hål på fördomar kring problematiken och berättar om sin egen väg till ett friskare liv.

Medverka i uppsatser och intervjuer icon_arrow_mobile

SHEDO får ofta in förfrågningar från forskare, tidningar och studenter om att medverka i uppsatser, intervjuer och forskning. Genom att dela med dig av dina erfarenheter och åsikter kan du bidra till förändring.

Intresseanmälan för att bli volontär:

Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
Ge en gåva Beställ material Bli medlem