Presentation av Nathalie

Hej allihop. Jag är ny bloggare här på Shedo. Jag tänkte skriva lite om mig själv idag för att presentera mig.

Jag fyllde nyss 25 år (det tog emot att skriva dem siffrorna kan jag säga). Jag har följt och varit medlem hos Shedo i ungefär 1,5-2 år. Jag fick reda på om verksamheten när jag var inlagd då en av skötarna där visade mig färdighetslistan som finns på hemsidan. Sedan dess har jag haft kontakt med jourmejlen och fått jätte fint stöd samt varit på en föreläsning.

Shedo betyder mycket för mig! Jag känner mig ofta ensam i mitt självskadebeteende men blir påmind av Shedo att jag verkligen inte är det.

Jag har varit sjuk väldigt länge. I min uppväxt hade jag både anorexia och bulimi, dem sjukdomarna tog ifrån mig mina tonår helt och hållet. Jag fick hjälp från BUP efter några år som sjuk. Det tog lång tid att bli bättre. Idag anser jag mig som frisk, men hjärnspökena är där hela tiden.

När jag var 22 år fick jag min emotionella instabila personlighetsstörning, även kallad borderline i folkmun. Eller ja fick och fick, jag har haft den hela mitt liv men den har inte varit diagnostiserad. Min borderline innebär svårigheter att reglera känslor, impulser, relationer och min självbild. Jag lever också med ett självskadebeteende som ingår i min borderline. Jag fick börja med min terapi ett år efter jag fick diagnosen för att det var kö. På det året hann jag insjunkna otroligt mycket, vilket gör mig ledsen. Hade jag bara fått hjälp snabbare så hade jag kanske sluppit alla inläggningar, suicidförsök, överdoser och den extrema självdestruktiviteten.

Jag ser framemot att blogga här, jag har alltid älskat att skriva! Vill verkligen också poängtera att kolla in färdighetslistan på shedo.se, den är väldigt bra att läsa igenom om man har svårigheter med ett självskadebeteende. Den finns även i shedo-appen på luren så man kan ta med sig den överallt. Jag har den upphängd i hallen där hemma.

Vi hörs!

// Nathalie.

Ge en gåva Beställ material Bli medlem