Presentation av Alvida

Mitt namn är Alvida, är 30 år gammal och kommer att börja blogga här om mina erfarenheter om att leva med långvarig psykisk ohälsa. Förutom att blogga så är jag också aktiv som volontär i SHEDO’s självskadechatt vilket jag tycker är ett väldigt givande uppdrag.

Jag började må dåligt redan som barn och det har följt med mig i vuxen ålder. Jag lever bland annat med ADHD, tvångssyndrom, generalierad ångestsyndrom och bipolär sjukdom typ 2 (utan aktuella symtom). Diagnoser har kommit och gått. Vissa har jag kunnat bli av med men andra är/har blivit kroniska. Detta är något jag har varit tvungen att lära mig leva med. Jag har hittat strategier att hantera dessa symtom genom terapeutiska och mediciniska behandlingar genom åren. Även en del ”egen-vård” som spiritualitet/andlighet som ligger mig varmt om hjärtat. Jag ser mig själv som frisk idag eftersom frisk oftast inte handlar om att bli symtomfri utan att kunna hantera sina symtom.

Genom mina ord vill jag dela med mig om mina erfarenheter så att ni där ute som kämpar inte känner er lika ensamma. Jag kommer bland annat att skriva om utanförskap att leva med ohälsa samt att fungera annorlunda än normen i samhället och hur det har påverkat mig i livet, hur det känns att leva med ångest och min tidigare kamp med självskadebeteende. Jag vill också förmedla hopp. Att det går att leva ett meningsfullt och värdefullt liv trots kroniska tillstånd.

Slutligen vill jag ge frivilliga kramar och omtanke till er där ute som kämpar.
Vi möts bland orden.

Alvida

Ge en gåva Beställ material Bli medlem