Den jag en gång var

Jag kollade tillbaka på gamla bilder och videos ikväll. Jag skrattade men mest så grät jag. Jag kan inte förstå att jag hade ett helt annat liv för 3 år sedan. Min uppväxt präglades av ätstörningar och sorg. Men där är några år från när jag flyttade hemifrån tills för 3 år sedan. Då jag reste mycket, festade, umgicks med vänner, var på sociala tillställningar och tränade. Det var ett helt annat liv än det jag lever nu. Jag åkte med vänner till Cypern, Spanien, Grekland. Jag gick på festivaler och var ute och festade mycket. Jag hittade på saker med mina vänner hela tiden.

Men hur gick jag från att vara festens mittpunkt till sjukhuskorridorer? Från att packa väskan och resa till ett annat land till att inte kunna gå utanför lägenheten? Tanken av att vara i sociala situationer nu gör mig illamående medan jag för något år sedan jobbade som säljare i världens största underklädesbutik. Hur är det möjligt?

Jag tränade crossfit som jag fortfarande älskar men nu blir jag trött bara av att gå på toaletten. Det knakar och värker i kroppen, mina axlar och rygg är stenhårda av all stress och trauma från de senaste åren.
För det lägger sig i våra celler när man inte har kapaciteten att hantera känslor och då byggs spänningarna bara på.

// Nathalie

Ge en gåva Beställ material Bli medlem