Region Öst

ost@shedo.se

Annica Jigered

Annica Jigered

Annica är lokalrepresentant i region öst och är bosatt i Linköping med sin sambo. Hon är aktiv inom Handelsanställdas förbund, främst inom ungdomsverksamheten. Annica har tidigare erfarenheter kring psykisk ohälsa, men är idag frisk. Genom sitt engagemang i SHEDO vill hon öka förståelsen kring psykisk ohälsa och verka för att de drabbade och anhöriga ska få den stöttning de behöver. Annica är även verksam inom SHEDOs styrelse samt som chattare i Självskadechatten.

Irma Kjellström

Irma Kjellström

Irma är lokalrepresentant i Örebro samt föreläsare för SHEDO. Medan hon studerar jobbar hon med hemundervisning och kommunikation. Hon trivs bäst med att fylla sina dagar med att läsa om och på olika sätt engagera sig inom områden och frågor som hon tycker är spännande och viktiga. Att vara aktiv i SHEDO är för henne en viktig del av att bidra till förbättring av vården och till utveckling av förståelsen av ätstörningar och självskadebeteenden.

Therése Fors

Therése Fors

Therése är lokalrepresentant i region öst. Hon bor i Linköping tillsammans med sin sambo. Är färdig förskollärare sen 2019 och studerar utbildningssociologi vid Uppsala universitet. Therése har egen erfarenhet av psykisk ohälsa och olika institutioner i samband med problematiken. Therése är idag frisk och alla hennes erfarenheter har skapat ett brinnande intresse för att dela med sig samt hjälpa andra som befinner sig i liknande situationer som hon själv en gång varit i. Therése självskadebeteende gick alldeles för långt och hon tycker inte att det ska behöva gå så långt!

Lisa Johansson

Lisa Johansson

Lisa är lokalrepresentant i Örebro och föreläsare för SHEDO. Hon studerar just nu på socionomprogrammet vid Örebro Universitet och drömmer om att få jobba som psykoterapeut i framtiden. Lisa levde länge med både självskadebeteende och ätstörning. Idag mår Lisa bra och med grund i sina egna erfarenheter brinner hon för att sprida kunskap och förståelse om psykisk ohälsa. Lisa vill också slå hål på myter och minska stigmatiseringen kring psykisk ohälsa, med fokus på självdestruktivitet då hon hoppas på att det ska leda till att allt fler vågar prata om ämnet och vågar söka hjälp. Utöver engagemanget i SHEDO och studerandet tycker Lisa mycket om att måla, skriva samt vara ute i naturen med sin hund. Kreativiteten har länge fungerat som en slags medicin för Lisa när hon mått dåligt, det här då hon känner ett lugn och trygghetskänsla när hon får sitta ner och måla en tavla eller skriva en text.

Sara Rosendahl

Sara Rosendahl

Sara är lokalrepresentant för region öst och är bosatt lite utanför Nyköping. Hon bor tillsammans med sitt barn och sin katt och är idag föräldraledig till största delen idag samtidigt som hon studerar på Komvux och planerar att jobba som undersköterska i framtiden. Tidigare har Sara arbetat med hästar och även inom hemtjänsten. På fritiden tycker hon om att teckna, pyssla och gå skogspromenader men även att umgås med sin familj och vänner.

Sara har egna erfarenheter av både ätstörningar och självskadebeteende men ser sig idag som helt frisk. Genom att engagera sig i SHEDO hoppas hon på att kunna sprida kunskap och förståelse kring ätstörningar och självskadebeteende inom vården, samhället och för anhöriga då hon själv kände sig missförstådd när hon var dålig.

Malin Johansson

Malin Johansson

Malin är lokalrepresentant i region öst och bor i Linköping tillsammans med sin fästman och deras katt. Hon jobbar som undersköterska på US i Linköping. Malin gick vård och omsorg på gymnasiet med inriktning psykiatri för att hon brinner för psykisk ohälsa på grund av sina egna erfarenheter av ätstörningar och självskadebeteende. Hon vill genom sitt engagemang i SHEDO jobba för att personer med psykisk ohälsa ska få bättre hjälp och vård än det hon själv fick. Tack vare stöd av nära och kära, speciellt sin fästman, är hon nu fri från sina problem och vill nu använda sina erfarenheter för att hjälpa andra!

Gunilla Björklund

Gunilla Björklund

Gunilla är lokalrepresentant i region öst. Hon bor på landet utanför Åtvidaberg med sambo och två barn som snart flyttat hemifrån. Gunilla jobbar inom vården. Hon är engagerad i olika föreningar och brinner för att sprida information om NPF, psykisk ohälsa, självskadebeteende samt suicidprevention. Gunilla har erfarenhet som anhörig. På fritiden läser Gunilla böcker, lyssnar på poddar eller går i skogen.