BIP ERITA: Internetförmedlad behandling för ungdomar

Nu pågår rekryteringen av ungdomar med självskadebeteende till en nationell studie av ERITA. 

BIP ERITA står för emotion regulation indvidual therapy for adolescents och bygger på kognitiv beteendeterapi (KBT), dialektisk beteendeterapi (DBT) och emotionsreglerande terapi (ERGT). BIP ERITA består av två internetförmedlade delar: en del som vänder sig till ungdomar och en lite kortare del som vänder sig till ungdomars vårdnadshavare. Under hela behandlingen har både ungdomar och vårdnadshavare kontakt med en terapeut via internet. Under behandlingen får både ungdomar och vårdnadshavare möjlighet att lära sig nya sätt att hantera känslor och tankar på som har visat sig vara effektiva i flera vetenskapliga studier. I det långa loppet hoppas vi att projektet ska leda till att fler med självskadebeteende får tillgång till effektiv behandling.

BIP ERITA genomförs med stöd av Nationella Självskadeprojektet och drivs av barn- och ungdomspsykiatrin i Stockholms läns landsting i samarbete med Karolinska Institutet och Centrum för psykiatriforskning.

Läs mer och lämna en intresseanmälan HÄR!

3 Kommentarer
 1. Margaretha Byman
  Margaretha Byman says:

  Finns det inget liknande för en svårt drabbad 27- åring?Hon har varit drabbad i 12 år.Fått Nekros i ena armen nu.Känner sej maktlös i brist på rätt hjälp.Skånelandsting.
  Frågar för dotterns räkning.

 2. Föreningen SHEDO
  Föreningen SHEDO says:

  Hej Margaretha!
  Jag hör att ni kämpar otroligt hårt.
  Denna behandling bygger på ERGT som används för vuxna. Jag vet att det finns runt om i Skåne.
  Hör gärna av er till våra stödverksamheter om ni behöver få bolla med någon, eller vill berätta mer om hur ni har det. Ni kan antingen maila oss på jour@shedo.se eller chatta på shedo.se/chatt

  Var rädd om dig!
  Vänliga hälsningar
  Jessica

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × 2 =