Region Norr

norr@shedo.se

Birgitta Henriksson Lindmark

Birgitta Henriksson Lindmark

Birgitta är lokalrepresentant i Kiruna och har de senaste åren jobbat med ungdomar i skolan. Hon vill via sitt engagemang i SHEDO öka förståelsen för självskadebeteende och ätstörningar i samhället, både i skolan och inom vården för att de drabbade ska få så bra hjälp som möjligt, så tidigt som möjligt. Birgitta hoppas kunna verka för att både drabbade och deras anhöriga för det stöd de behöver och att den drabbade får hjälp att se sina egna styrkor och möjlighet till tillfrisknande.

Johanna Östensson

Johanna Östensson

Johanna är lokalrepresentant i Västerbotten och bor i Umeå tillsammans med sin sambo och son. Hon studerar på universitetet. På fritiden håller Johanna på med trav och har en kallblodstravare. Johanna har lidit av självskadebeteende och ätstörning, men är idag frisk och vill sprida kunskap och skapa förståelse kring psykisk ohälsa.

Tina Larsson

Tina Larsson

Tina är lokalrepresentat i region norr och bosatt i Luleå tillsammans med sin sambo. Hon är utbildad arkeolog (fil. Kand.) och beteendevetare med inriktning psykologi (fil. Kand.). På fritiden brukar Tina fotografera på uppdrag samt gillar att läsa, promenera, vara ute i naturen och resa. Tina har egna erfarenheter av psykisk ohälsa, men mår idag bra. Genom sitt engagemang i SHEDO vill hon belysa ämnet psykisk ohälsa, såväl som att ge stöd till drabbade och anhöriga som volontär i Självskadechatten och jourmailen.

Dylan Rockman

Dylan Rockman

Dylan är lokalrepresentant i region norr och studerar historia på Umeå universitet. Dylan har egna erfarenheter av ätstörningar och självskadebeteende, och upplevde själv en oförståelse och okunskap från psykiatrin. Nu vill hon sprida sin kunskap om hur det är att leva med detta och hur livet ser ut efteråt samt slå hål på de myter som finns. Dylan har ett stort intresse för konst, musik och historia.

Henrik Pesiö

Henrik Pesiö

Henrik är lokalrepresentant i region norr och bor i Luleå. Henrik har tidigare jobbat med frivilliga uppdrag sedan ett antal år tillbaka och har erfarenhet från att vara volontär i bland annat Röda Korset. Han brinner för att hjälpa människor som har det svårt och har tidigare haft ett självskadebeteende, men är idag fri från detta.

Mina Kivikas

Mina Kivikas

Mina är lokalrepresentant i region norr och bor nära Luleå med sin hund. Hon tycker om vinterlekar, skoterkörning och äventyr på sommaren med sin mor. Mina har egna erfarenheter av både självskada och ätstörningar och ser sig nu som frisk. Mina har tidigare hjälpt andra ifrån självskador och ätstörningar utifrån sina egna erfarenheter och vill nu fortsätta med detta. Hon har tidigare jobbat som personlig assistent och barnskötare, och planerar framåt att studera till undersköterska.