Region Norr

norr@shedo.se

Birgitta Henriksson Lindmark

Birgitta Henriksson Lindmark

Birgitta bor i Kiruna och har de senaste åren jobbat med ungdomar i skolan. Hon vill via sitt engagemang i SHEDO öka förståelsen för självskadebeteende och ätstörningar i samhället, både i skolan och i vården för att de drabbade ska få så bra hjälp som möjligt, så tidigt som möjligt. Birgitta hoppas kunna verka för att både drabbade och deras anhöriga för det stöd de behöver och att den drabbade får hjälp att se sina egna styrkor och möjlighet till tillfrisknande.

Johanna Östensson

Johanna Östensson

Johanna är lokalrepresentant i Västerbotten och bor i Umeå tillsammans med sin sambo och son. Johanna är just nu mammaledig med till hösten 2019 ska Johanna börja läsa på Universitetet igen. På fritiden håller Johanna på med trav och har en kallblodstravaren. Johanna har lidit av självskadebeteende och ätstörning, men är idag frisk från detta. Av just denna anledning vill Johanna skapa mer förståelse kring psykisk ohälsa och sprida kunskap.

Tina Larsson

Tina Larsson

Tina är lokalrepresentat i region norr och är bosatt i Luleå tillsammans med sin sambo. Hon är utbildad arkeolog (fil. Kand.) och beteendevetare med inriktning psykologi (fil. Kand.). På fritiden brukar Tina fotografera på uppdrag samt gillar att läsa, promenera, vara ute i naturen och resa. Vidare har Tina även egna erfarenheter av psykisk ohälsa och självskadebeteende, men mår idag bra. Genom sitt engagemang i SHEDO vill hon belysa ämnet psykisk ohälsa, såväl som att ge stöd till drabbade och anhöriga som volontär i Självskadechatten och jourmailen.

Dylan Rockman

Dylan Rockman

Dylan är lokalrepresentant i region norr och studerar historia på Umeå universitet. Dylan har egna erfarenheter av ätstörningar och självskadebeteende och upplevde själv en oförståelse och okunskap från psykiatrin. Nu vill hon sprida sin kunskap om hur det är att leva med detta och hur livet ser ut efteråt samt slå hål på de myter som finns. Dylan har ett stort intresse för konst, musik och historia.