Region Öst

ost@shedo.se

Annica Jigered

Annica Jigered

Annica är lokalrepresentant i region öst och är bosatt i Linköping med sin sambo. Hon är aktiv inom
Handelsanställdas förbund, främst inom ungdomsverksamheten.

Annica har tidigare erfarenheter kring psykisk ohälsa, men är frisk idag. Genom sitt engagemang i
SHEDO vill hon öka förståelsen kring psykisk ohälsa och verka för att de drabbade och anhöriga ska få
den stöttning de behöver.

Lisa Petersson

Lisa Petersson

Lisa är lokalrepresentant i region öst och bosatt i Emmaboda. Hon är utbildad beteendevetare med fil. Kand. i psykologi. Lisa föreläser i Nationella självskadeprojektet, och driver det egna företaget Auditoria. En stor del av fritiden spenderar Lisa tillsammans med familjen eller befinner hon sig i stallet med hästarna.

Malin Johansson

Malin Johansson

Malin bor i Linköping tillsammans med sin fästman och deras katt. Hon jobbar som undersköterska på US i Linköping. Malin gick vård och omsorg på gymnasiet med inriktning psykiatri för att hon brinner för psykisk ohälsa på grund av sina egna erfarenheter av ätstörningar och självskadebeteende. Hon vill genom sitt engagemang i SHEDO jobba för att personer med psykisk ohälsa ska få bättre hjälp och vård än det hon själv fick. Tack vare stöd av nära och kära, speciellt sin fästman, är hon nu fri från sina problem och vill nu använda sina erfarenheter för att hjälpa andra!

Jenny Landin

Jenny Landin

Jenny är lokalrepresentant i Örebro län där hon bor, även om drömmarna och målen drar starkt mot Stockholmsområdet. Jenny är utbildad undersköterska, men är sedan unga år förtidspensionär. Hon föreläser aktivt inom (H)järnkoll och är där attitydambassadör sedan 2013 och föreläsare sedan 2007. Vardagen innefattar hunden Björk och kreativitet som pyssel, målande eller omstrukturering i hemmet. Hon finner ro i att promenera med hunden, dikta och att emellanåt fara iväg till Stockholm för att leva drömmen ett tag...
Resan har varit brokig och guppig från tidiga år och hon har fått kämpa ofta och mycket både mot sig själv och mot ting och människor. Skolan som byttes ofta var en svår och orolig tid med mobbing och dessutom en allvarlig trafikolycka mitt i. En dysfunktionell hemsituation gjorde att hon vid 11 års ålder inledde ett självskadebeteende som skulle bli hennes parhäst i 25 år. 2011 stod hon vid ett vägskäl, snaran eller livet - hon valde livet och har sedan dess slagit in på en livsväg där suicidförsök och självskadebeteende inte ingår. Istället för en inläggning i månaden så är det nu som mest en kortis om året. Ätstörningar har kommit och gått i hennes liv sedan 2009 men är nu historia. Hon brinner för att finnas för dom i samma situation som hon själv befunnit sig i och är enligt andra en god lyssnare med bra svar. It takes one to know one. Nu anser hon sig färdig med dom problematiska åren och vill mer än gärna göra något för andra som är där nu.