Lokalrepresentanter

Region Norr

norr@shedo.se

Emelie Holm

Emelie Holm

Emelie är lokalrepresentant för SHEDO i region norr och bor i en liten by 3 mil utanför Sandviken. Hon läser sista året på en musiklinje på gymnasiet. Emelies bästa vän led för några år sedan av en ätstörning och hon själv har lidit av självskadebeteenden. På grund av detta försöker Emelie så mycket som möjligt att få folk runt omkring henne att må så bra som möjligt. Det är även därför Emelie brinner för att hjälpa andra!

Region Stockholm med omnejd

sthlm@shedo.se

Britta Kiessling

Britta Kiessling

Britta är lokalrepresentant för SHEDO i region Stockholm. Hon jobbar med konst och kultur och har en bakgrund som dansare. Genom sitt engagemang i SHEDO vill Britta sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende för att undvika en förenklad sjukdomsbild, rikta uppmärksamheten till delorsaker i samhällsklimatet, samt stärka kommunikationen mellan den drabbade, de anhöriga och vården.

Mona Malmström

Mona Malmström

Mona är lokalrepresentant för SHEDO i region Stockholm och sitter med i brukarrådet för psykiatri Södra Stockholm. Mona har största delen av sitt liv arbetat inom vården, idag som distriktssköterska på servicehus. Några år arbetade hon även med barn. Viktiga mål, enligt Mona, är att sträva efter lika behandling/rättigheter/vård för alla. Monas intressen är natur, kultur och musik. Mona är även en del av Capio Psykiatriska brukarråd (tillsammans med Psykiatriska Södra Brukarråd).

Josefine Lundborg

Josefine Lundborg

Josefine är lokalrepresentant för SHEDO i region Stockholm och bor i Uppsala dit hon flyttat för att studera socionomprogrammet. Vid sidan av studierna och engagemanget inom SHEDO arbetar hon ideellt som stödperson till ungdomar med ätstörningar, är engagerad inom en studentförening, tränar styrketräning och yoga och umgås med vänner.

Dylan Rockman

Dylan Rockman

Dylan är lokalrepresentant för SHEDO i region Stockholm och arbetar utöver detta som personlig assistent.
Dylan har egna erfarenheter av ätstörningar och självskadebeteende och upplevde själv en oförståelse och okunskap från psykiatrin. Nu vill hon sprida sin kunskap om hur det är att leva i och med detta samt slå hål på de myter som finns.
Dylan har ett stort intresse för människor/djur och att hjälpa andra. Musik och konst är en stor del av Dylans liv. Hon planerar att läsa till behandlingpedagog för att arbeta med ungdomar och psykiska ohälsa.

Cassandra Lawrence

Cassandra Lawrence

Cassandra är lokalrepresentant i Stockholm. 2016 tog hon studenten från teknikprogrammet och har sedan dess arbetat som ridpedagog för unga med funktionsvariationer, men arbetar idag på daglig verksamhet. Hon läser även strökurser inom pedagogik på Stockholms Universitet, och vill i framtiden bli lärare. På fritiden är hon främst i stallet med sin egna häst.

Cassandra har egen erfarenhet av psykisk ohälsa och vill öka kunskaperna och bekämpa fördomarna kring ämnet. Hon vill sprida information och stöd som hon gick miste om som drabbad. Cassandra är också verksam inom SHEDOs jourmail och Självskadechatten.

Jessica Edin

Jessica Edin

Jessica är lokalrepresentant för SHEDO i region Uppsala. Jessica är 24år och bor i Uppsala. Hon jobbar som personlig assistent och studerar till sjuksköterska, tar examen juni 2015 . Vid sidan om sjuksköterskestudierna studerar hon psykologi. Jessica vill genom sitt engagemang i SHEDO sprida kunskap och förebygga självskadebeteende och ätstörningar. På fritiden brukar Jessica träna sin hund, springa och skriva poesi.

Pia Ejeklint

Pia Ejeklint

Pia är 30 år och bor i norra Stockholm. Hon jobbar som undersköterska inom LSS och pluggar på komvux för att kunna söka vidare till sjuksköterskeutbildningen.
Pia har egna erfarenheter både av ätstörningar och allra mest självskadebeteende. Hon brinner för att hjälpa andra drabbade, även deras anhöriga och vill också sprida kunskap och information för att vården på bästa sätt ska kunna hjälpa människor inom målgruppen. På fritiden gillar hon att umgås med vänner och familj, kolla film och serier, dansa, pyssla och skriva.

Region Öst

ost@shedo.se

Daniel Kristiansson

Daniel Kristiansson

Daniel Kristiansson är suppleant i styrelsen och lokalrepresentant för SHEDO i region Öst. Han bor i Karlstad med fru och tvillingar. Till vardags är han registrator på Karlstads universitet. Daniel har egen erfarenhet av både ätstörningar och självskadebeteende. Genom sitt engagemang i SHEDO vill han sprida kunskap om självskadebeteende och självskador samt bidra till att vården bättre uppmärksammar anhörigas situation. Fritiden ägnas åt stora mängder litteratur, musik, löpning och longboard.

Johanna Hildingsson

Johanna Hildingsson

Johanna är lokalrepresentant för SHEDO i region öst och bor i Kalmar med sambo och två katter. Hon har en utbilding inom biomedicin som hon planerar att läsa vidare på. Johanna är även en av ambassadörerna i (H)järnkoll och föreläsare både i ett lokalt projekt som heter Brobyggarna samt i Nationella Självskadeprojektet. Hennes främsta intressen är att teckna och måla, brodera och träna. Genom sitt engageang i SHEDO vill hon öka kunskaperna och minska fördomarna kring självskadebeteende och ätstörningar.

Lisa Petersson

Lisa Petersson

Lisa är lokalrepresentant för SHEDO i region öst och bosatt i Emmaboda. Hon är utbildad beteendevetare med fil. Kand. i psykologi. Lisa föreläser i Nationella självskadeprojektet, och driver det egna företaget Auditoria . En stor del av fritiden spenderar Lisa tillsammans med familjen eller befinner hon sig i stallet med hästarna.

Malin Johansson

Malin Johansson

Malin bor i Linköping tillsammans med sin fästman och deras katt. Hon jobbar som undersköterska på US i Linköping. Malin gick vård och omsorg på gymnasiet med inriktning psykiatri för att hon brinner för psykisk ohälsa på grund av sina egna erfarenheter av ätstörningar och självskadebeteende. Hon vill genom sitt engagemang i SHEDO jobba för att personer med psykisk ohälsa ska få bättre hjälp och vård än det hon själv fick. Tack vare stöd av nära och kära, speciellt sin underbara fästman, är hon nu fri från sina problem och vill nu använda sina erfarenheter för att hjälpa andra!

Lisa Rofors

Lisa Rofors

Lisa är lokalrepresentant för SHEDO i region öst och bor i Norrköping. Hon brinner kring frågor gällande psykisk ohälsa och är bland annat även verksam i organisationen Tjejzonen som vänder sig till tjejer mellan 13-25 år och lider av psykisk ohälsa eller som behöver någon att ventilera med. Hos Tjejzonen har hon varit aktiv i 3 år och älskar sitt jobb. Lisa har även erfarenhet av olika behandlingsformer i form av terapi bl.a. KBT, DBT, ACT och psykoanalytisk terapi. Genom sitt engagemang i SHEDO vill hon nå ut till de som lider av ätstörningar och självskadebeteende men även till anhöriga och den svenska vården för att öka förståelsen och kunskapen som behövs för att hantera den psykiska ohälsan för att på så sätt kunna förebygga destruktivt handlande. Hon vill även belysa vikten av att prata och lyssna på barn och ungdomar då deras perspektiv av dåligt mående kan hjälpa till att forma en bättre vård. Lisa är en friluftsmänniska och älskar att vara ute i naturen tillsammans med sin hund. Hon gillar även all form av fysisk aktivitet och gillar nya utmaningar. Hon föredrar att mysa i soffan och dricka te tillsammans med vänner än att gå ut och festa.

Jenny Landin

Jenny Landin

Jenny är lokalrepresentant i Örebro län och bor i Örebro även om drömmarna och målen drar starkt mot Stockholmsområdet. Jenny är utbildad undersköterska men är sedan unga år förtidspensionär. Hon föreläser aktivt inom (H)järnkoll och är där attitydambassadör sedan 2013 men har föreläst sedan 2007. Vardagen är idag stabil och innefattar hunden Björk och en massa kreativitet såsom pyssel, målande eller omrumstering i hemmet. Hon finner ro i att promenera med hunden, dikta och att emellanåt fara iväg till Stockholm för att leva drömmen ett tag...
Resan har varit brokig och guppig från tidiga år och hon har fått kämpa ofta och mycket både mot sig själv och mot ting och människor. Skolan som byttes ofta var en svår och orolig tid med mobbing och dessutom en allvarlig trafikolycka mitt i. En dysfunktionell hemsituation gjorde att hon vid 11 års ålder inledde ett självskadebeteende som skulle bli hennes parhäst i 25 år. 2011 stod hon vid ett vägskäl, snaran eller livet - hon valde livet och har sedan dess slagit in på en livsväg där suicidförsök och självskadebeteende inte ingår. Istället för en inläggning i månaden så är det nu som mest en kortis om året. Ätstörningar har kommit och gått i hennes liv sedan 2009 men är nu historia.
Hon brinner för att finnas för dom i samma situation som hon själv befunnit sig i och är enligt andra en god lyssnare med bra svar. It takes one to know one. Nu anser hon sig färdig med dom problematiska åren och vill mer än gärna göra något för andra som är där nu.

Region Väst

vast@shedo.se

Irja Forsman

Irja Forsman

Irja är representant för SHEDO i Väst. Irja är 26 år, jobbar som diakon i Tidaholms församling i Svenska Kyrkan och bor i Skövde tillsammans med sin sambo. Irja brinner för att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende dels genom att vara lokalrepresentant för SHEDO och dels genom föreläsningar på skolor, för elever, lärare och övrig personal men även inom vård och kommun för att ständigt hålla ämnet aktuellt. Irja vill jobba för bättre stöd till drabbade, anhöriga men har även en önskan om att jobba förebyggande och arbeta för att stärka individers självkänsla och psykiska mående. Många av Irjas nära vänner har både haft självskadebeteende och ätstörningar och därav har hon personliga erfarenheter av hur viktigt det är med stöd och vård för både drabbade och de som står nära och hur viktigt det är att jobba för en bättre psykiatri! Fritiden ägnas åt SHEDO, Djurens Rätt, film, träning och pyssel.

Amelie Roolf

Amelie Roolf

Amelie är suppleant i styrelsen och föreläsare och lokalrepresentant för SHEDO i Väst. Hon är 26 år och bor med sin man och två barn i Karlsborg. Amelie lägger mycket tid och engagemang inom frikyrkan där hon också utbildar sig till diakon, och möter på den vägen många ungdomar och unga vuxna som brottas med problematiken kring ätstörningar och självskadebeteenden. Hon har själv många års erfarenhet av självskadebeteenden och ätstörningar, och önskar att öppna upp för samtal om psykisk ohälsa genom information, stöd och genom att berätta om sina egna erfarenheter. Ett alldeles särskilt hjärta finns till gravida och föräldrar som lider av ätstörningar och självskadebeteenden efter att Amelie själv varit i den situationen. Fritiden kretsar mest kring att vara småbarnsfamilj, kreativt skapande och superhjältar. Och feminism. Alltid feminism.

Monica Johansson

Monica Johansson

Monica är lokalrepresentant för SHEDO i region väst. Monica bor på landet mellan Hjo och Skövde. Hennes familj består av man två barn och tre hundar. Monica brinner för att hjälpa andra anhöriga till patienter med självskadebeteende och ätstörningar eftersom hennes dotter lider av båda. Monica har länge jobbat som undersköterska inom vården men efter en svår trafikolycka med en älg och lång sjukskrivning har hon börjat starta upp ett hunddagis-pensionat i hemmet. Hundar är mitt stora intresse ihop med djur, natur, se på film och att läsa.

Fredrik Holm

Fredrik Holm

Fredrik är lokalrepresentant för SHEDO i region Väst och bor i Göteborg tillsammans med sin fru och sina två barn. Han är 37 år gammal, utbildad socialpedagog och har de senaste tolv åren arbetat inom neuropsykiatrin med pedagogiskt arbete, metodutveckling och anhörigstöd. Fredrik vill belysa och sprida information kring män med självskadebeteende och ätstörningar, något som han själv har erfarenhet av. Han brinner också för anhörigas situation, inte minst när unga personer med självskadebeteende ska ta steget in i vuxenvärlden. På fritiden tycker Fredrik om att läsa, lyssna på musik och titta på en väldig massa fotboll.

Polly Bohlin

Polly Bohlin

Polly är lokalrepresentant för SHEDO i region väst, är 27 år och bor i Göteborg. Polly pluggar på folkhögskola för att sedan kunna söka vidare till sjuksköterskeutbildning. Efter det tänker hon utbilda sig till DBT-terapeut. Genom att engagera sig i SHEDO vill Polly sprida kunskap för att nå en avstigmatisering av psykisk ohälsa, med särskild inrikting på självskadebeteende och ätstörningar.
Polly tillbringar mestadels sin övriga tid till att utöva konst i olika former, huvudsakligen illustration och måleri. Annars tillbringar hon gärna resten av tiden till vänner och egentid.

Jennifer Wiegert

Jennifer Wiegert

Jennifer är 32 år och lokalrepresentant för SHEDO Halland, och är med i styrelsen för NSPH Halland. Jennifer är utbildad socionom och arbetar på socialtjänsten med barn och ungdom. Hon bor tillsammans med sin man och flertalet djur i skogen i mellersta Halland.

Jennifer brinner för ett större samarbete och nätverksbildande mellan individ – familj – skola/jobb – sjukvård. Detta för att i ett tidigt skeende kunna hjälpa personen på alla plan, då ätstörningar och självdestruktivitet påverkar hela individen. Det bemötande som personer med denna problematik får från sjukvården idag är enligt Jennifer skrämmande, och samhället måste få upp ögonen för psykisk ohälsa och dess stigmatisering.

Jennifer drömmer om att starta en egen dagverksamhet, där personer med självdestruktivt beteende och ätstörningar lär känna sig egen kropp och dess gränser, genom att vara kring och sköta om djur.

När Jennifer inte jobbar finner man henne i trädgården, bakom symaskinen eller vid rit- och diktblocken.

Elena Orrlöv

Elena Orrlöv

Elena bor i Göteborg tillsammans med sin pojkvän. Elena är utbildad trädgårdsmästare och jobbar i plantskolan i en blomsteraffär. För henne började växtintresset som terapi, hon mår som bäst av att vara runt växter både i trädgård och i skogen. Hon tycker om musik, politik och att köpa secondhandkläder.
Det är väldigt viktigt för henne att engagera sig i frågor som rör psykisk hälsa, för att andra inte ska behöva må så dåligt som hon har gjort. Elena har varit medlem i Fontänhuset i Göteborg sedan 2008 och det var där hon fick upp ögonen för hur lite kunskap och hur mycket fördomar det finns i samhället runt psykisk ohälsa. Hon skämdes själv när hon blev sjuk men har nu bestämt sig för att aldrig skämmas mer. Elena är föreläsare inom SHEDO och Hjärnkoll.
Elena tror att samhällsklimatet, med sina höga krav och där inställning är att det är ditt eget fel om du inte är lyckad och framgångsrik, är en stor bov till att många mår dåligt idag, och det vill hon ändra på.

Julia Gomér Torp

Julia Gomér Torp

Julia är lokalrepresentant för SHEDO i Stockholm. Hon har nyligen tagit studenten från teknikprogrammet men vet inte vad hon vill göra i framtiden. Julia älskar att drömma och menar att ingen dröm är för stor. På grund av egna erfarenheter kring självskadebeteende och ätstörningar vill hon vara med och täppa igen det stora hål som i nuläget existerar gällande information om psykisk ohälsa. Hon vill också vara med och minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa för att fler drabbade ska våga söka hjälp tidigare och även få den hjälp de behöver. Ute i naturen är där Julia trivs allra bäst och hon är därför också en miljöaktivist och lever efter mottot VeganförVärlden.

Anna Lundahl

Anna Lundahl

Anna är lokalrepresentant för SHEDO i region Väst, representant i NSPH i Göteborg och suppleant i SHEDO:s styrelse. Anna är 30 år och bor i Göteborg med sin lilla hund. Hon har egna erfarenheter av självskadebeteende i kombination med ätstörningar. Tack vare sina anhöriga i kombination med sin egen starka vilja, tog hon sig ur det träsk som många läkare och personal uttryckte “skulle bli hennes död eller åtminstone förbli kroniskt”. Idag är hon det som i folkmun kallas ”frisk” och studerar till undersköterska. Hon brinner för att finna möjligheter till att anpassa vården efter patienten, för att inte någon ska behöva ”hamna mellan stolarna”. Avstigmatisering av psykiskt illabefinnande är också något som ligger henne varmt om hjärtat då tabun enbart bidrar till ett längre och mer intensivt lidande, för både den drabbade och dess anhöriga. Hennes nära och kära (inklusive vovve) är det hon värdesätter högst i livet och strax efter det kommer solen och värmen.

Malin Emanuelsdotter

Malin Emanuelsdotter

Malin Emanuelsdotter är lokalrepresentant för SHEDO i Region Väst. Malin bor tillsammans med sin hund och sin katt i en liten stuga på landet, med skogen som närmaste granne. Malin är utbildad sjuksköterska sedan januari 2000. Större delen av tiden har hon arbetat inom barn och ungdomssjukvården på två av Stockholms sjukhus. Idag arbetar hon natt på en allmänpsykiatrisk vårdavdelning. På fritiden är Malin väldigt aktiv i en lokal brukshundklubb där hon både tränar den egna hunden och hjälper till som assistent på diverse kurser. Det stora hundintresset syns även i Malins andra hobby, fotografering, där favorit motiven är just hundar. Förutom att fotografera och spendera tid på brukshundklubben älskar Malin att vara ute i skog och natur, gärna tillsammans med sin hund Lexi.

När Malin hade ett aktivt självskadebeteende saknade hon en förening som SHEDO. Sedan december 2009 är Malin frisk från sitt drygt 20-åriga självskadebeteende och nu känner hon sig redo att via SHEDO, sprida kunskap om självskadebeteende. Malins egen erfarenhet är att allt för många saknar kunskap om självskadebeteende vilket gör att bemötandet inte sällan blir oempatiskt. Malin vill visa att trots att man har ett långvarigt destruktivt beteende så går det att bryta mönstret och börja må bra igen.

Region Syd

syd@shedo.se

Conny Allaskog

Conny Allaskog

Conny är lokalrepresentant för SHEDO i region Syd och projektledare för SHEDO:s informationsprojekt Ego Nova. Conny är socionom och har tidigare arbetat som Sektionschef inom LSS i Malmö och som utredare på Försäkringskassan. På fritiden läser han mycket och fyller sitt liv med frågor och projekt som han tycker känns spännande och viktiga, som till exempel SHEDO.

Therése Fors

Therése Fors

Therése är 30 år och bor i Klippan tillsammans med sin älskade katt. På dagarna läser Therése på högskolan i Kristianstad till förskollärare. Therése har en erfarenhet från sina tidiga barndom fram till 2011 inom såväl psykiatrin, rättspsykiatrin, behandlingshem och familjehemsplaceringar på grund av sitt långa självskadebeteende. Numera är Therése frisk sen 2011 och alla hennes erfarenheter har skapat ett brinnande intresse för att dela med sig av sina erfarenheter samt att hjälpa andra som befinner sig i liknande situationer. Therése självskadebeteende gick alldeles för långt och hon tycker inte att det ska behöva gå så långt!

Hanna Hildeman

Hanna Hildeman

Hanna är lokalrepresentant för SHEDO i region syd. Hon bor i Kristianstad och går på Önnestads Folkhögskola, där hon gör sitt åttonde försök att bli klar med gymnasiet. Hon har egen erfarenhet av alla möjliga destruktiva beteenden som numera är ersatta av konstruktiva. Hanna brinner för att förebygga självskadebeteende och ätstörningar, sprida kunskap, ställa frågor och öppna för dialog mellan hjälpsökande, anhöriga, vård, idrottsföreningar och skola. Hon vill genom förbättrad kommunikation sudda ut fördomar; både sina egna och andras. Hanna är även Attitydambassadör i kampanjen (H)järnkoll och den tid som blir över ägnar hon bland annat åt att lyssna på hip-hop-musik, måla tavlor och möbler, läsa facklitteratur, fotografera, skriva, sy, stöka till, städa upp och slappna av.

Carolina Olsson

Carolina Olsson

Carolina är lokalrepresentant för SHEDO i Kristianstad. Hon är 31 år och kommer in i SHEDO med två livserfarenheter som skapat ett djupt engagemang för alla människors frihet och värdighet. Det ena är en fil.mag i Internationella relationer och arbete med mänskliga rättigheter, det andra är ett SSB som under perioder resulterat i inläggningar på barn och vuxenpsyk samt behandlingshem. Hon har sett vården när den varit som sämst och när den varit som bäst. Att se hur socialtjänsten och psykiatrin kan behandla människor har fått henne att förstå hur viktigt det är att lyfta mänskliga rättigheter i denna miljön, dels för att beskydda patienters/klienters frihet och värdighet och dels för att alla människor skall förstå vilken oerhörd värdighet dom har. “Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter”. Eller som Ronja Rövardotter säger: livet är en sak man ska vara rädd om. Människor också.

Paula Lindberg

Paula Lindberg

Paula studerar just nu sitt andra år på det folkhälsopedagogiska programmet på Kristianstad högskola med brinnande intresse för ett förebyggande arbete inom psykisk ohälsa. Hon har i botten en kvalificerad yrkesexamen inom psykiatri och har då jobbat som skötare och handledare inom psykiatri och i kommunen.
Har även sen flera år tillbaka haft en egen historia inom psykiatrin som hon tycker är viktig att få samtala om för att på så sätt kunna bryta stigman som finns omkring dessa frågor.
På fritiden umgås hon med familj, vänner och sin tonårsdotter. Hon älskar även att spela piano och träna dans.

Michaela Eriksson

Michaela Eriksson

Michaela är 32 år gammal och bor i Karlskrona. Hon håller just nu på att läsa upp sina gymnasiebetyg på Vuxenutbildningen med det stora målet att sedan söka vidare till en högre utbildning. Hon har själv lidit av ett mångårigt självskadebeteende och har erfarenheter som patient inom BUP, Rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Hon har även erfarenheter från att bo i fosterfamilj, HVB-hem samt olika typer av behandlingshem, och även inom kommunpsykiatrin. Michaela brinner för dom mänskliga rättigheterna och allas lika värde. Hon engagerar sig i SHEDO för att hon tycker att det är viktigt att öka kunskapen om självskadebeteende och ätstörningar samt för att försöka få bort dom fördomar som finns kring psykisk ohälsa. Hon anser att man ska se hela människan och lyfta fram de styrkor en människa besitter istället för att enbart syna dess svagheter. Hon tror på att okunskap bidrar till rädsla och där igenom växer det och blir till fördomar. Michaela ser sin kreativitet som sin superkraft och hon använder den till att se möjligheter och att hitta olika lösningar. Fritiden spenderar hon gärna med familjen om hon inte läser, sitter med något handarbete eller sysslar med nått annat kreativt arbete för att få utlopp för sin fantasi. Skrivandet ligger henne närmast om hjärtat och då är det poesi och noveller som hon gärna skriver. Michaela vill finnas till och hjälpa andra genom att bidra med sina egna erfarenheter och sin egen kunskap i hopp om att kunna nå ut och inspirera människor.