Lokalrepresentanter

Region Norr

norr@shedo.se

Emelie Holm

Emelie Holm

Emelie är lokalrepresentant för SHEDO i region norr och bor i en liten by 3 mil utanför Sandviken. Hon läser sista året på en musiklinje på gymnasiet. Emelies bästa vän led för några år sedan av en ätstörning och hon själv har lidit av självskadebeteenden. På grund av detta försöker Emelie så mycket som möjligt att få folk runt omkring henne att må så bra som möjligt. Det är även därför Emelie brinner för att hjälpa andra!

Birgitta Henriksson Lindmark

Birgitta Henriksson Lindmark

Birgitta bor i Kiruna och har de senaste åren jobbat med ungdomar i skolan. Hon vill via sitt
engagemang i SHEDO öka förståelsen för självskadebeteende och ätstörningar i samhället, både i
skolan och i vården för att de drabbade ska få så bra hjälp som möjligt, så tidigt som möjligt. Birgitta
hoppas kunna verka för att både drabbade och deras anhöriga för det stöd de behöver och att den
drabbade får hjälp att se sina egna styrkor och möjlighet till tillfrisknande.

Johanna Östensson

Johanna Östensson

Johanna är lokalrepresentant för SHEDO i Västerbotten och bor i Umeå tillsammans med sin sambo och son. Johanna är just nu mammaledig med till hösten 2019 ska Johanna börja läsa på Universitetet igen. På fritiden håller Johanna på med trav och har en kallblodstravaren.
Johanna har lidit av självskadebeteende och ätstörning men är idag frisk från detta. Av just denna anledning vill Johanna skapa mer förståelse kring psykisk ohälsa och sprida kunskap

Region Stockholm med omnejd

sthlm@shedo.se

Britta Kiessling

Britta Kiessling

Britta är lokalrepresentant för SHEDO i region Stockholm. Hon jobbar med konst och kultur och har en bakgrund som dansare. Genom sitt engagemang i SHEDO vill Britta sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende för att undvika en förenklad sjukdomsbild, rikta uppmärksamheten till delorsaker i samhällsklimatet, samt stärka kommunikationen mellan den drabbade, de anhöriga och vården.

Mona Malmström

Mona Malmström

Mona är lokalrepresentant för SHEDO i region Stockholm och sitter med i brukarrådet för psykiatri Södra Stockholm. Mona har största delen av sitt liv arbetat inom vården, idag som distriktssköterska på servicehus. Några år arbetade hon även med barn. Viktiga mål, enligt Mona, är att sträva efter lika behandling/rättigheter/vård för alla. Monas intressen är natur, kultur och musik. Mona är även en del av Capio Psykiatriska brukarråd (tillsammans med Psykiatriska Södra Brukarråd).

Josefine Lundborg

Josefine Lundborg

Josefine är lokalrepresentant för SHEDO i region Stockholm och bor i Uppsala dit hon flyttat för att studera socionomprogrammet. Vid sidan av studierna och engagemanget inom SHEDO arbetar hon ideellt som stödperson till ungdomar med ätstörningar, är engagerad inom en studentförening, tränar styrketräning och yoga och umgås med vänner.

Dylan Rockman

Dylan Rockman

Dylan är lokalrepresentant för SHEDO i region Stockholm och arbetar utöver detta som personlig assistent.
Dylan har egna erfarenheter av ätstörningar och självskadebeteende och upplevde själv en oförståelse och okunskap från psykiatrin. Nu vill hon sprida sin kunskap om hur det är att leva i och med detta samt slå hål på de myter som finns.
Dylan har ett stort intresse för människor/djur och att hjälpa andra. Musik och konst är en stor del av Dylans liv. Hon planerar att läsa till behandlingpedagog för att arbeta med ungdomar och psykiska ohälsa.

Cassandra Lawrence

Cassandra Lawrence

Cassandra är lokalrepresentant i Stockholm. 2016 tog hon studenten från teknikprogrammet och har sedan dess arbetat som ridpedagog för unga med funktionsvariationer, men arbetar idag på daglig verksamhet. Hon läser även strökurser inom pedagogik på Stockholms Universitet, och vill i framtiden bli lärare. På fritiden är hon främst i stallet med sin egna häst.

Cassandra har egen erfarenhet av psykisk ohälsa och vill öka kunskaperna och bekämpa fördomarna kring ämnet. Hon vill sprida information och stöd som hon gick miste om som drabbad. Cassandra är också verksam inom SHEDOs styrelse, jourmail och Självskadechatten.

Jessica Edin

Jessica Edin

Jessica är lokalrepresentant för SHEDO i region Uppsala. Jessica är 24år och bor i Uppsala. Hon jobbar som personlig assistent och studerar till sjuksköterska, tar examen juni 2015 . Vid sidan om sjuksköterskestudierna studerar hon psykologi. Jessica vill genom sitt engagemang i SHEDO sprida kunskap och förebygga självskadebeteende och ätstörningar. På fritiden brukar Jessica träna sin hund, springa och skriva poesi.

Pia Ejeklint

Pia Ejeklint

Pia är 30 år och bor i norra Stockholm. Hon jobbar som undersköterska inom LSS och pluggar på komvux för att kunna söka vidare till sjuksköterskeutbildningen.
Pia har egna erfarenheter både av ätstörningar och allra mest självskadebeteende. Hon brinner för att hjälpa andra drabbade, även deras anhöriga och vill också sprida kunskap och information för att vården på bästa sätt ska kunna hjälpa människor inom målgruppen. På fritiden umgås hon med vänner och familj, tränar och skriver.

Region Öst

ost@shedo.se

Daniel Kristiansson

Daniel Kristiansson

Daniel Kristiansson är suppleant i styrelsen och lokalrepresentant för SHEDO i region Öst. Han bor i Karlstad med sin familj och arbetar på Karlstads universitet. Till vardags är han registrator på Karlstads universitet. Daniel har egen erfarenhet av både ätstörningar och självskadebeteende. Genom sitt engagemang i SHEDO vill han sprida kunskap om självskadebeteende och självskador samt bidra till att vården bättre uppmärksammar anhörigas situation. Fritiden ägnas åt stora mängder litteratur, musik, löpning och longboard.

Johanna Hildingsson

Johanna Hildingsson

Johanna är lokalrepresentant för SHEDO i region öst och bor i Kalmar med sambo och två katter. Hon har en utbilding inom biomedicin som hon planerar att läsa vidare på. Johanna är även en av ambassadörerna i (H)järnkoll och föreläsare både i ett lokalt projekt som heter Brobyggarna samt i Nationella Självskadeprojektet. Hennes främsta intressen är att teckna och måla, brodera och träna. Genom sitt engageang i SHEDO vill hon öka kunskaperna och minska fördomarna kring självskadebeteende och ätstörningar.

Lisa Petersson

Lisa Petersson

Lisa är lokalrepresentant för SHEDO i region öst och bosatt i Emmaboda. Hon är utbildad beteendevetare med fil. Kand. i psykologi. Lisa föreläser i Nationella självskadeprojektet, och driver det egna företaget Auditoria . En stor del av fritiden spenderar Lisa tillsammans med familjen eller befinner hon sig i stallet med hästarna.

Malin Johansson

Malin Johansson

Malin bor i Linköping tillsammans med sin fästman och deras katt. Hon jobbar som undersköterska på US i Linköping. Malin gick vård och omsorg på gymnasiet med inriktning psykiatri för att hon brinner för psykisk ohälsa på grund av sina egna erfarenheter av ätstörningar och självskadebeteende. Hon vill genom sitt engagemang i SHEDO jobba för att personer med psykisk ohälsa ska få bättre hjälp och vård än det hon själv fick. Tack vare stöd av nära och kära, speciellt sin underbara fästman, är hon nu fri från sina problem och vill nu använda sina erfarenheter för att hjälpa andra!

Lisa Rofors

Lisa Rofors

Lisa är lokalrepresentant för SHEDO i region öst och bor i Norrköping. Hon brinner kring frågor gällande psykisk ohälsa och är bland annat även verksam i organisationen Tjejzonen som vänder sig till tjejer mellan 13-25 år och lider av psykisk ohälsa eller som behöver någon att ventilera med. Hos Tjejzonen har hon varit aktiv i 3 år och älskar sitt jobb. Lisa har även erfarenhet av olika behandlingsformer i form av terapi bl.a. KBT, DBT, ACT och psykoanalytisk terapi. Genom sitt engagemang i SHEDO vill hon nå ut till de som lider av ätstörningar och självskadebeteende men även till anhöriga och den svenska vården för att öka förståelsen och kunskapen som behövs för att hantera den psykiska ohälsan för att på så sätt kunna förebygga destruktivt handlande. Hon vill även belysa vikten av att prata och lyssna på barn och ungdomar då deras perspektiv av dåligt mående kan hjälpa till att forma en bättre vård. Lisa är en friluftsmänniska och älskar att vara ute i naturen tillsammans med sin hund. Hon gillar även all form av fysisk aktivitet och gillar nya utmaningar. Hon föredrar att mysa i soffan och dricka te tillsammans med vänner än att gå ut och festa.

Jenny Landin

Jenny Landin

Jenny är lokalrepresentant i Örebro län och bor i Örebro även om drömmarna och målen drar starkt mot Stockholmsområdet. Jenny är utbildad undersköterska men är sedan unga år förtidspensionär. Hon föreläser aktivt inom (H)järnkoll och är där attitydambassadör sedan 2013 men har föreläst sedan 2007. Vardagen är idag stabil och innefattar hunden Björk och en massa kreativitet såsom pyssel, målande eller omrumstering i hemmet. Hon finner ro i att promenera med hunden, dikta och att emellanåt fara iväg till Stockholm för att leva drömmen ett tag...
Resan har varit brokig och guppig från tidiga år och hon har fått kämpa ofta och mycket både mot sig själv och mot ting och människor. Skolan som byttes ofta var en svår och orolig tid med mobbing och dessutom en allvarlig trafikolycka mitt i. En dysfunktionell hemsituation gjorde att hon vid 11 års ålder inledde ett självskadebeteende som skulle bli hennes parhäst i 25 år. 2011 stod hon vid ett vägskäl, snaran eller livet - hon valde livet och har sedan dess slagit in på en livsväg där suicidförsök och självskadebeteende inte ingår. Istället för en inläggning i månaden så är det nu som mest en kortis om året. Ätstörningar har kommit och gått i hennes liv sedan 2009 men är nu historia.
Hon brinner för att finnas för dom i samma situation som hon själv befunnit sig i och är enligt andra en god lyssnare med bra svar. It takes one to know one. Nu anser hon sig färdig med dom problematiska åren och vill mer än gärna göra något för andra som är där nu.

Region Väst

vast@shedo.se

Irja Forsman

Irja Forsman

Irja är representant för SHEDO i Väst. Irja är 26 år, jobbar som diakon i Tidaholms församling i Svenska Kyrkan och bor i Skövde tillsammans med sin sambo. Irja brinner för att sprida kunskap om ätstörningar och självskadebeteende dels genom att vara lokalrepresentant för SHEDO och dels genom föreläsningar på skolor, för elever, lärare och övrig personal men även inom vård och kommun för att ständigt hålla ämnet aktuellt. Irja vill jobba för bättre stöd till drabbade, anhöriga men har även en önskan om att jobba förebyggande och arbeta för att stärka individers självkänsla och psykiska mående. Många av Irjas nära vänner har både haft självskadebeteende och ätstörningar och därav har hon personliga erfarenheter av hur viktigt det är med stöd och vård för både drabbade och de som står nära och hur viktigt det är att jobba för en bättre psykiatri! Fritiden ägnas åt SHEDO, Djurens Rätt, film, träning och pyssel.

Amelie Roolf

Amelie Roolf

Amelie är ledarmot i styrelsen, föreläsare och lokalrepresentant för SHEDO i Väst. Hon bor deltid i Karlsborg med sin familj, och deltid i Stockholm där hon studerar till diakon. Hon har egen erfarenhet av självskadebeteenden och ätstörningar, och brinner alldeles särskilt för att stödja drabbade gravida och föräldrar. Fritiden kretsar mest kring att vara småbarnsfamilj, kreativt skapande och superhjältar. Och feminism. Alltid feminism.

Foto: Johan Wikström.

Astrid Ahlskog

Astrid Ahlskog

Astrid är lokalrepresentant för SHEDO väst. Hon utbildar sig till socionom i Göteborg och vill i framtiden arbeta med frågor som rör psykisk ohälsa av olika slag och hur stödet från samhället kan förbättras. Astrid har själv levt med självskadebeteende och haft långa kontakter med psykiatrin, hon vill vara delaktig i att sprida kunskap och skapa förståelse för självskadebeteende och psykisk ohälsa. Framför allt att slå hål på seglivade myter och förbättra bemötandet inom vården och i kontakt med myndigheter. När hon inte pluggar eller umgås med nära och kära är det film och serier som gäller.

Monica Johansson

Monica Johansson

Monica är lokalrepresentant för SHEDO i region väst. Monica bor på landet mellan Hjo och Skövde. Hennes familj består av man två barn och tre hundar. Monica brinner för att hjälpa andra anhöriga till patienter med självskadebeteende och ätstörningar eftersom hennes dotter lider av båda. Monica har länge jobbat som undersköterska inom vården men efter en svår trafikolycka med en älg och lång sjukskrivning har hon börjat starta upp ett hunddagis-pensionat i hemmet. Hundar är mitt stora intresse ihop med djur, natur, se på film och att läsa.

Polly Bohlin

Polly Bohlin

Polly är 29 år och bor i Göteborg med sin fästmö. Polly pluggar till socionom och målet är att jobba som DBT-terapeut, en behandling som hjälpte henne själv att bli fri från självskadebeteende och ätstörningar. Under Pollys sjukdom upplevde hon en oförståelse och okunskap från psykiatrin, vilket är en av orsakerna till hennes engagemang i SHEDO. Polly sprida kunskap om hur det kan vara att leva med självskadebeteende och ätstörningar, slå hål på de myter som finns samt nå en avstigmatisering av psykisk ohälsa.

I övrigt utövar Polly konst i olika former, huvudsakligen illustration och måleri och tar gärna fram en virkning eller broderi. På sin lediga tid tycker Polly om att gå på konserter, teater och umgås med vänner. Men framför allt ser hon till att ta hand om sig och vilar gärna framför en go serie.

Elena Orrlöv

Elena Orrlöv

Elena bor i Göteborg tillsammans med sin pojkvän. Elena är utbildad trädgårdsmästare och jobbar i plantskolan i en blomsteraffär. För henne började växtintresset som terapi, hon mår som bäst av att vara runt växter både i trädgård och i skogen. Hon tycker om musik, politik och att köpa secondhandkläder.
Det är väldigt viktigt för henne att engagera sig i frågor som rör psykisk hälsa, för att andra inte ska behöva må så dåligt som hon har gjort. Elena har varit medlem i Fontänhuset i Göteborg sedan 2008 och det var där hon fick upp ögonen för hur lite kunskap och hur mycket fördomar det finns i samhället runt psykisk ohälsa. Hon skämdes själv när hon blev sjuk men har nu bestämt sig för att aldrig skämmas mer. Elena är föreläsare inom SHEDO och Hjärnkoll.
Elena tror att samhällsklimatet, med sina höga krav och där inställning är att det är ditt eget fel om du inte är lyckad och framgångsrik, är en stor bov till att många mår dåligt idag, och det vill hon ändra på.

Jennifer Wiegert

Jennifer Wiegert

Jennifer är 32 år och lokalrepresentant för SHEDO Halland, och är med i styrelsen för NSPH Halland. Jennifer är utbildad socionom och arbetar på socialtjänsten med barn och ungdom. Hon bor tillsammans med sin man och flertalet djur i skogen i mellersta Halland.

Jennifer brinner för ett större samarbete och nätverksbildande mellan individ – familj – skola/jobb – sjukvård. Detta för att i ett tidigt skeende kunna hjälpa personen på alla plan, då ätstörningar och självdestruktivitet påverkar hela individen. Det bemötande som personer med denna problematik får från sjukvården idag är enligt Jennifer skrämmande, och samhället måste få upp ögonen för psykisk ohälsa och dess stigmatisering.

Jennifer drömmer om att starta en egen dagverksamhet, där personer med självdestruktivt beteende och ätstörningar lär känna sig egen kropp och dess gränser, genom att vara kring och sköta om djur.

När Jennifer inte jobbar finner man henne i trädgården, bakom symaskinen eller vid rit- och diktblocken.

Malin Emanuelsdotter

Malin Emanuelsdotter

Malin Emanuelsdotter är lokalrepresentant för SHEDO i Region Väst. Malin bor tillsammans med sin hund och sin katt i en liten stuga på landet, med skogen som närmaste granne. Malin är utbildad sjuksköterska sedan januari 2000. Större delen av tiden har hon arbetat inom barn och ungdomssjukvården på två av Stockholms sjukhus. Idag arbetar hon natt på en allmänpsykiatrisk vårdavdelning. På fritiden är Malin väldigt aktiv i en lokal brukshundklubb där hon både tränar den egna hunden och hjälper till som assistent på diverse kurser. Det stora hundintresset syns även i Malins andra hobby, fotografering, där favorit motiven är just hundar. Förutom att fotografera och spendera tid på brukshundklubben älskar Malin att vara ute i skog och natur, gärna tillsammans med sin hund Lexi.

När Malin hade ett aktivt självskadebeteende saknade hon en förening som SHEDO. Sedan december 2009 är Malin frisk från sitt drygt 20-åriga självskadebeteende och nu känner hon sig redo att via SHEDO, sprida kunskap om självskadebeteende. Malins egen erfarenhet är att allt för många saknar kunskap om självskadebeteende vilket gör att bemötandet inte sällan blir oempatiskt. Malin vill visa att trots att man har ett långvarigt destruktivt beteende så går det att bryta mönstret och börja må bra igen.

Julia Gomér Torp

Julia Gomér Torp

Julia är lokalrepresentant för SHEDO i Stockholm. Hon har nyligen tagit studenten från teknikprogrammet men vet inte vad hon vill göra i framtiden. Julia älskar att drömma och menar att ingen dröm är för stor. På grund av egna erfarenheter kring självskadebeteende och ätstörningar vill hon vara med och täppa igen det stora hål som i nuläget existerar gällande information om psykisk ohälsa. Hon vill också vara med och minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa för att fler drabbade ska våga söka hjälp tidigare och även få den hjälp de behöver. Ute i naturen är där Julia trivs allra bäst och hon är därför också en miljöaktivist och lever efter mottot VeganförVärlden.

Fredrik Holm

Fredrik Holm

Fredrik är lokalrepresentant för SHEDO i region Väst och bor i Göteborg tillsammans med sin fru och sina två barn. Han är 37 år gammal, utbildad socialpedagog och har de senaste tolv åren arbetat inom neuropsykiatrin med pedagogiskt arbete, metodutveckling och anhörigstöd. Fredrik vill belysa och sprida information kring män med självskadebeteende och ätstörningar, något som han själv har erfarenhet av. Han brinner också för anhörigas situation, inte minst när unga personer med självskadebeteende ska ta steget in i vuxenvärlden. På fritiden tycker Fredrik om att läsa, lyssna på musik och titta på en väldig massa fotboll.

Region Syd

syd@shedo.se

Conny Allaskog

Conny Allaskog

Conny är lokalrepresentant för SHEDO i region Syd och projektledare för SHEDO:s informationsprojekt Ego Nova. Conny är socionom och har tidigare arbetat som Sektionschef inom LSS i Malmö och som utredare på Försäkringskassan. På fritiden läser han mycket och fyller sitt liv med frågor och projekt som han tycker känns spännande och viktiga, som till exempel SHEDO.

Therése Fors

Therése Fors

Therése är 30 år och bor i Klippan tillsammans med sin älskade katt. På dagarna läser Therése på högskolan i Kristianstad till förskollärare. Therése har en erfarenhet från sina tidiga barndom fram till 2011 inom såväl psykiatrin, rättspsykiatrin, behandlingshem och familjehemsplaceringar på grund av sitt långa självskadebeteende. Numera är Therése frisk sen 2011 och alla hennes erfarenheter har skapat ett brinnande intresse för att dela med sig av sina erfarenheter samt att hjälpa andra som befinner sig i liknande situationer. Therése självskadebeteende gick alldeles för långt och hon tycker inte att det ska behöva gå så långt!

Hanna Hildeman

Hanna Hildeman

Hanna är lokalrepresentant för SHEDO i region syd. Hon bor i Kristianstad och går på Önnestads Folkhögskola, där hon gör sitt åttonde försök att bli klar med gymnasiet. Hon har egen erfarenhet av alla möjliga destruktiva beteenden som numera är ersatta av konstruktiva. Hanna brinner för att förebygga självskadebeteende och ätstörningar, sprida kunskap, ställa frågor och öppna för dialog mellan hjälpsökande, anhöriga, vård, idrottsföreningar och skola. Hon vill genom förbättrad kommunikation sudda ut fördomar; både sina egna och andras. Hanna är även Attitydambassadör i kampanjen (H)järnkoll och den tid som blir över ägnar hon bland annat åt att lyssna på hip-hop-musik, måla tavlor och möbler, läsa facklitteratur, fotografera, skriva, sy, stöka till, städa upp och slappna av.

Carolina Olsson

Carolina Olsson

Carolina är lokalrepresentant för SHEDO i Kristianstad. Hon är 31 år och kommer in i SHEDO med två livserfarenheter som skapat ett djupt engagemang för alla människors frihet och värdighet. Det ena är en fil.mag i Internationella relationer och arbete med mänskliga rättigheter, det andra är ett SSB som under perioder resulterat i inläggningar på barn och vuxenpsyk samt behandlingshem. Hon har sett vården när den varit som sämst och när den varit som bäst. Att se hur socialtjänsten och psykiatrin kan behandla människor har fått henne att förstå hur viktigt det är att lyfta mänskliga rättigheter i denna miljön, dels för att beskydda patienters/klienters frihet och värdighet och dels för att alla människor skall förstå vilken oerhörd värdighet dom har. “Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter”. Eller som Ronja Rövardotter säger: livet är en sak man ska vara rädd om. Människor också.

Paula Lindberg

Paula Lindberg

Paula studerar just nu sitt andra år på det folkhälsopedagogiska programmet på Kristianstad högskola med brinnande intresse för ett förebyggande arbete inom psykisk ohälsa. Hon har i botten en kvalificerad yrkesexamen inom psykiatri och har då jobbat som skötare och handledare inom psykiatri och i kommunen.
Har även sen flera år tillbaka haft en egen historia inom psykiatrin som hon tycker är viktig att få samtala om för att på så sätt kunna bryta stigman som finns omkring dessa frågor.
På fritiden umgås hon med familj, vänner och sin tonårsdotter. Hon älskar även att spela piano och träna dans.

Michaela Eriksson

Michaela Eriksson

Michaela är 32 år gammal och bor i Karlskrona. Hon håller just nu på att läsa upp sina gymnasiebetyg på Vuxenutbildningen med det stora målet att sedan söka vidare till en högre utbildning. Hon har själv lidit av ett mångårigt självskadebeteende och har erfarenheter som patient inom BUP, Rättspsykiatri och vuxenpsykiatri. Hon har även erfarenheter från att bo i fosterfamilj, HVB-hem samt olika typer av behandlingshem, och även inom kommunpsykiatrin. Michaela brinner för dom mänskliga rättigheterna och allas lika värde. Hon engagerar sig i SHEDO för att hon tycker att det är viktigt att öka kunskapen om självskadebeteende och ätstörningar samt för att försöka få bort dom fördomar som finns kring psykisk ohälsa. Hon anser att man ska se hela människan och lyfta fram de styrkor en människa besitter istället för att enbart syna dess svagheter. Hon tror på att okunskap bidrar till rädsla och där igenom växer det och blir till fördomar. Michaela ser sin kreativitet som sin superkraft och hon använder den till att se möjligheter och att hitta olika lösningar. Fritiden spenderar hon gärna med familjen om hon inte läser, sitter med något handarbete eller sysslar med nått annat kreativt arbete för att få utlopp för sin fantasi. Skrivandet ligger henne närmast om hjärtat och då är det poesi och noveller som hon gärna skriver. Michaela vill finnas till och hjälpa andra genom att bidra med sina egna erfarenheter och sin egen kunskap i hopp om att kunna nå ut och inspirera människor.

Linda Malterius

Linda Malterius

Linda är lokalrepresentat för SHEDO i region Syd, hon representerar även SHEDO i Fördjupad Dialogmöten i samverkan med Region Skåne. Hon arbetar även som brukarrevisor i NSPH samtidigt som hon studerar KBT i Malmö. Linda bor med sin familj i Falsterbo och värdesätter att umgås med familj och vänner. På sin fria tid ägnar sig Linda åt böcker, musik och film och hon motionerar gärna i naturen där hon samlar kraft och energi.

Linda brinner kring frågor gällande psykisk ohälsa då hon själv har erfarenhet av både självskadebeteende och ätstörning. Hon hoppas på att kunna förebygga och sprida kunskap inom just dessa områden, förbättra och anpassa vården utifrån individens behov samt bidra till ökat fokus på anhöriga och dess psykiska (o)hälsa.

Michelle Nilsson

Michelle Nilsson

Michelle är lokalrepresentant för SHEDO i region Syd och strävar tillsammans med alla engagerade själar inom föreningen mot att sprida hopp, kunskap och stöd till såväl drabbade som anhöriga. Hon arbetar idag även som projektledare för Patientforum och som brukarrevisionssamordnare inom NSPH Skåne. Utöver detta så har hon också en hel del utbildningar med sig i bagaget, däribland en kandidatexamen inom beteendevetenskap. Ett område som intresserar henne mycket vilket är en utav anledningarna till att hon ständigt söker ny kunskap och nu även studerar en 1-årig utbildning i KBT.

Vidare så bor Michelle nära naturens energigivande resurser, vilka har varit en del utav hennes mest betydelsefulla tillgångar under hennes återhämtningsresa. Hon värdesätter högt att umgås med familj, såväl den självvalda som den medfödda och älskar att skapa värdefulla minnen. Michelle ägnar sig mycket åt att försöka bidra till en kärleksfull harmoni i såväl den egna som andras vardag. Något hon upplever kan uppnås genom bl.a. djupa samtal, väldoftande middagar, musik, böcker och gemensamma filmkvällar. Varje dag startar hon genom att hedra sitt liv och alla lärdomar som hon har fått lyckan att ta del utav. Hot yoga och skogspromenader ligger henne varmt om hjärtat, liksom meditationen.

Michelle är en själ som innerligt brinner för frågor som berör området psykisk hälsa och ohälsa. Detta då hon själv har erfarenhet utav ätstörningar, ortorexi, dysmorfofobi och självskadebeteende, såväl från ett anhörig- som ett egenupplevt perspektiv. Hon jobbar dagligen för att förebygga, påverka och sprida kunskap om just dessa viktiga områden. Med hjälp utav hennes inre önskan om att alla ska få känna sig inkluderade, sedda och hörda – och aldrig någonsin ensamma – så kämpar hon för att förbättra och anpassa, bl.a. vården, utifrån individens unika behov. Hon vill också bidra till att öka fokus på, och stödet för anhöriga och deras psykiska mående, något som tyvärr ibland har hamnat i skuggan utav den drabbade. I SHEDO finns stödet för alla och envar vilket är en utav anledningarna till att Michelle fann en andra familj här och att SHEDOS hjärtefrågor, samt salutogena perspektiv blev och är något som hon själv värderar och förespråkar i allra högsta grad! Ingen behöver vara ensam - alla har en plats!